Latest Post -:

Daily Current Affairs, News Headlines 14.10.2026🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸Lala Har Dayal: Life, Ghadar Movement and Legacy🌸Vocabulary For All Competitive Exams 14.10.2026🌸Hindi News Update for Tuesday, October 13, 2026

“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers…

 

An Initiative by: Kausik Chakraborty.
Daily Current Affairs, News Headlines 14.10.2026🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸Lala Har Dayal: Life, Ghadar Movement and Legacy🌸Vocabulary For All Competitive Exams 14.10.2026🌸Hindi News Update for Tuesday, October 13, 2026

“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers……….
An Initiative by: Kausik Chakraborty.

The Knowledge Library

General Science Quiz

For ➤ Science-GK

1. What is the unit of work?

Ans: Joule

2. Light year is the unit of

Ans: Distance

3. Which of the following quantities is a measure of inertia?

Ans: Mass

4. Which of the following is not a unit of time?

Ans: Light year

5. Parsec is the unit of –

Ans: Distance

6. Unit of heat

Ans: Celsius

7. Lumen is the unit of

Ans: Luminous flux

8. Curie is the unit of

Ans: Radioactivity

9. Pascal is the unit of –

Ans: Pressure

10. Candela is the unit of

Ans: Luminous intensity

11. Joule is the unit of

Ans: Energy

12. When was the International System of Units implemented?

Ans: 1971 A.D.

13. Hertz (Hz) is the unit of measurement of what?

Ans: Frequency of waves

14. The unit of electrical quantity is

Ans: Ampere

15. What is the unit of lens power in SI system?

Ans: Diopter

https://whatsapp.com/channel/0029Va5RDk5GpLHYHddMun2o

 

Sign up to Receive Awesome Content in your Inbox, Frequently.

We don’t Spam!
Thank You for your Valuable Time

Also Read  MCQ Quiz on Work

Share this post

error: Content is protected !!