“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers…

An Initiative by: Kausik Chakraborty.
05/02/2023 11:56 PM

“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers……….
An Initiative by: Kausik Chakraborty.

The Knowledge Library

List of Popular Book and Authors 

  1. The author of the book “A Brief History of Time”?
    Ans: Stephen Hawking
  2. Who is the writer of “Hindu View of Life”?
    Ans: Radhakrishnan
  3. Who is the writer of “I follow the Mahatma”?
    Ans: M. Munshi
  4. Who is the writer of “I Van Ho”?
    Ans: Walter Scot
  5. Who is the writer of “In an Antique Land”?
    Ans: Amitabh Ghosh
  6. Who is the writer of “India Divided”?
    Ans: Rajendra Prashad
  7. Who is the writer of “India Wins Freedom”?
    Ans: Abdul Kalam Azad
  8. Who is the writer of “Indian war and Independence”?
    Ans: V. Savarkar
  9. Who is the writer of “Indica”?
    Ans: Megasthenis
  10. Who is the writer of “Infinite Jest”?
    Ans: David Foster Wallace
  11. Who is the writer of “Inheritance of Loss”?
    Ans: Kiran Desai
  12. Who is the writer of “Jinnah- India, Partition, Independence”?
    Ans: Jaswant Singh
  13. Who is the writer of Jungle Book?
    Ans: Kippling
  14. Who is the writer of Kanterbary Tells?
    Ans: Geofray Chosar
  15. Who is the writer of Kidnapped?
    Ans: Stevenson
  16. Who is the writer of Kubla Khan?

Ans: Coleridge

  1. Who is the writer of Lalit Bihar?
    Ans: Ashwa Ghosh
  2. Who is the writer of Life Devine
    Ans: Aurobindo Ghosh
  3. Who is the writer of Mahabhashya
    Ans: Patanjali
  4. Who is the writer of Man and Superman
    Ans: B. Shaw
  5. Who is the writer of Midnight Children
    Ans: Salman Rushdi
  6. Who is the writer of Mitakshara
    Ans: Vijnaneswara
  7. Who is the writer of Mother
    Ans: Maxim Gorkay
  8. Who is the writer of Mother India
    Ans: Katharin Mayo
  9. Who is the writer of Murder in Cathedral
    Ans: Elliot
  10. Who is the writer of My Experiments With Truth
    Ans:K. Gandhi
  11. Who is the writer of My Indian Years
    Ans: Lord Hardinge II
  12. Who is the writer of Myth of Independence
    Ans: Zulfikar Ali Bhutto
  13. Who is the writer of Neel Darpan
    Ans: Dinbandhu Mitra
  14. Who is the writer of Netaji Dead or Alive
    Ans: Samar Guha
  15. Who is the writer of New Dimensions of India’s Foreign Policy
    Ans: B. Vajpayee
  16. Who is the writer of New India
    Ans: Annie Besant
  17. Who is the writer of Pakhtoon
    Ans: Khan Abdul Ghaffar Khan
  18. Who is the writer of Paradise Lost
    Ans: John Milton
  19. Who is the writer of Pather Panchali
    Ans: Bibhuti BHushan Bandopadhaye
  20. Who is the writer of Poverty & Un-British Rule in India
    Ans: Dadabhai Naoroji
  21. Who is the writer of Precepts of Jesus
    Ans: Ram Mohan Roy
  22. Who is the writer of Prison Diary
    Ans: Jay Prakash Narayan
  23. Who is the writer of The Satanic Verse?
    Ans: Salman Rushdi
  24. Who is the writer of The Science of Bharat Natyam?
    Ans: Saroja Vaidyanathan
  25. Who is the writer of The Silent Cry?
    Ans: Kenjaburo Ue
  26. Who is the writer of The Spirit of Islam?
    Ans: Syyed Amir Ali
  27. Who is the writer of The White Tiger?
    Ans: Aravind Adiga
  28. Who is the writer of Theory of Relativity?
    Ans: Alexander Doma
  29. Who is the writer of Three Marketiars?
    Ans: Einstein
  30. Who is the writer of “To all fighters of freedom, Why Socialism?
    Ans: P. Narayan
  31. Who is the writer of Two Leaves and a Bud?
    Ans: Mulkraj Anand
  32. Who is the writer of Unhappy India?
    Ans: Roy
  33. Who is the writer of Urbashi?
    Ans: D. Dinkar
  34. Who is the writer of Utopia?
    Ans: Thomas Moor
  35. Who is the writer of Vision of the Past?
    Ans: Michel Madhusudan Dutta
  36. Who is the writer of Volga Se Ganga?
    Ans: Rahul Sankritayan
  37. Who is the writer of War and Peace?
    Ans: Tolstoy
  38. Who is the author of the famous book ‘Pakistan: Beyond the Crisis State’
    Ans: Malhiha Lodhi
  39. Name of the author of ‘A Better India, A Better World’?
    Ans: R. Narayana Murthy
  40. Who is the author of the famous book ‘If Cricket Is Release: Sachin Is God’
    Ans: Shyama Bala Subramanian
  41. Who is the author of the famous book ‘Akbarnama’?
    Ans: Abul Fazal
  42. Who is the author of the famous book ‘Kurukshetra to Kargil’
    Ans: Kuldeep Singh
  43. Name of the author of ‘Malgudi Days’
    Ans: K. Narayan
  44. Who is the author of the famous book ‘Nirvasan’
    Ans: Taslima Nasreen
  45. Who is the author of the famous book ‘The Golden Gate’
    Ans: Vikram Seth
  46. Who is the author of the famous novel ‘Pride and Prejudice’
    Ans: Jane Austen
  47. Who is the author of the famous book ‘The Enchantress of Florence’
    Ans: Salman Rushdie
  48. Who is the author of the famous book ‘Cry to Peacock’
    Ans: Anita Desai
  49. Who is the author of the famous book ‘Ashtadhyayi’
    Ans: Panini
  50. Who is the author of the famous book ‘Rajatarangini’
    Ans:  Kalhana
  51. Who is the author of the famous book ‘The Last Man in the Tower’
    Ans: Arvind Adig
  52. Who is the author of the famous book ‘Raga Darbari’
    Ans: Shrilal Shukla
  53. Who is the author of the famous book ‘Sunny Daj’?
    Ans: Sunil Gavaskar
  54. Who is the author of the famous book ‘Satanic Verses’
    Ans: Salman Rushdie
  55. Who is the author of the famous book ‘An Evil Music’
    Ans: Vikram Seth
  56. Who is the author of the famous book ‘The Gigaze Way’ –
    Ans: Anita Desai
  57. Who is the author of the famous book ‘A House for Mr Bismat’
    Ans: S. Naipaul
  58. Who is the author of the famous book ‘WHAT WENT WRONG’
    Ans: Kiran Bedi
  59. Who is the author of the famous book ‘Bundi Jeevan’?
    Ans: Shachindra Sanyal
  60. Who is the author of the famous book ‘Lajja’
    Ans: Taslima Nasreen
  61. Who is the author of the famous book ‘Bharat-Bharati’
    Ans: Maithilisharan Gupta
  62. Who is the author of the famous book ‘Gol Govind’
    Ans: Jayadev
  63. Who is the author of the famous book ‘TRUTH, LOVE AND LITTLE MALLICE’
    Ans: Sukhwant Singh
  64. Who is the author of the famous novel ‘The Inheritance of Loss’
    Ans: Kiran Desai
  65. Who is the author of the famous book ‘The Namesake’ –
    Ans: Jhumpa Lahiri
  66. Who is the author of the famous book ‘Speed Post’
    Ans: Shobhaa de
  67. Who is the author of the famous book ‘Straight from the Heart’
    Ans: Kapil Dev
  68. Who is the author of the famous book ‘FLIGHT INTO FEAR’
    Ans: Kiran Bedi
  69. Who is the author of the famous book ‘Cricket My Style’
    Ans: Kapil Dev
  70. Who is the author of the famous book ‘Dreams of My Father: A Story of Race and In Heritage’
    Ans: Barack Obama
  71. Who wrote the line: ‘A thing of beauty is a joy forever’?

Ans: John Keats

  1. ‘The Naked Face’, a very popular book is written by

Ans: Sidney Sheldon

  1. Who wrote the famous book – ‘We the people’?

Ans: Nani Palkhivala

  1. Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?

Ans: Abu Nuwas

  1. Who is the author of the book My Experiments with Truth?

Ans: Mahatma Gandhi

  1. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?

Ans: George Orwell

Sign up to Receive Awesome Content in your Inbox, Frequently.

We don’t Spam!
Thank You for your Valuable Time

Advertisements

Share this post