Latest Post -:

Daily Current Affairs, News Headlines 14.10.2026🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸Lala Har Dayal: Life, Ghadar Movement and Legacy🌸Vocabulary For All Competitive Exams 14.10.2026🌸Hindi News Update for Tuesday, October 13, 2026

“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers…

 

An Initiative by: Kausik Chakraborty.
Daily Current Affairs, News Headlines 14.10.2026🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Bend" #012🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on English Vocabulary with Multiple Meanings: "Beat" #011🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Information Science - Relationship with other subjects, Information Society and Knowledge Society.🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Role of Information in Planning, Management, Socio-economic, Cultural, Educational and Technological Development🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Information Life Cycle - Generation, Collection, Storage and Dissemination.🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸MCQ Quiz on Data, Information, Knowledge and Wisdom🌸Lala Har Dayal: Life, Ghadar Movement and Legacy🌸Vocabulary For All Competitive Exams 14.10.2026🌸Hindi News Update for Tuesday, October 13, 2026

“The Knowledge Library”

Knowledge for All, without Barriers……….
An Initiative by: Kausik Chakraborty.

The Knowledge Library

General Science Quiz

For ➤ Science-GK

1. What is the unit of work?

Ans: Joule

2. Light year is the unit of

Ans: Distance

3. Which of the following quantities is a measure of inertia?

Ans: Mass

4. Which of the following is not a unit of time?

Ans: Light year

5. Parsec is the unit of –

Ans: Distance

6. Unit of heat

Ans: Celsius

7. Lumen is the unit of

Ans: Luminous flux

8. Curie is the unit of

Ans: Radioactivity

9. Pascal is the unit of –

Ans: Pressure

10. Candela is the unit of

Ans: Luminous intensity

11. Joule is the unit of

Ans: Energy

12. When was the International System of Units implemented?

Ans: 1971 A.D.

13. Hertz (Hz) is the unit of measurement of what?

Ans: Frequency of waves

14. The unit of electrical quantity is

Ans: Ampere

15. What is the unit of lens power in SI system?

Ans: Diopter

https://whatsapp.com/channel/0029Va5RDk5GpLHYHddMun2o

 

Sign up to Receive Awesome Content in your Inbox, Frequently.

We don’t Spam!
Thank You for your Valuable Time

Also Read  MCQ Quiz on Raja Ram Mohan Roy’s Brahmo Samaj

Share this post

error: Content is protected !!